предимства на безалкохолното вино, безалкохолно розе, безалкохолно бяло вино, безалкохолно шампанско

Открити са 7 предимства на Безалкохолното Вино

предимства на безалкохолното вино, безалкохолно бяло вино, безалкохолно розе, безалкохолно шампанско

Все още не сте опитвали деалкохолизирано вино? Звучи ви странно и банално?  Това е първичната реакция на всички, които все още не са пробвали тази напитка. Може би звучи учудващо, но е на пазара още от далечната 1908 година. Именно тогава собственика на винарна на брега на река Рейн в Германия – Карл Юнг патентова технологията за производство на безалкохолно вино.

Методът на деалкохолизация се състои в нежно отстраняване на алкохола при ниска температура – около 29 °C  чрез вакуум. По този начин всички аромати и вкусове във виното се запазват непроменени заедно с полезните му сътатвки и антиоксиданти. Крайният продукт се състои само от безалкохолно вино без добавени овкусители или гроздов сок за подобряване на вкуса. Алкохолният процент е между 0% и 0.5%.

В цял свят вече има над 100 вида деалкохолизирани вина от над 20 страни.

Питате се защо? Може би защото в нашето забързано ежедневие вече е все по-модерно да се насладиш на чашка безалкохолно вино.

Или пък може и безалкохолно пенливо вино! 

А тук са и невероятните 7 предимства на това да консумирате деалкохолизирано вино

  1. Можете да пиете по време на работа в обедната почивка и никой няма да ви подозира и гледа накриво. Със сигурност работната среща звучи по добре с безалкохолно вино отколкото само със сок и газирани напитки. Прави сме нали?
  2. Дринк Енд Драйв – няма нужда да мислите кой ще ви кара колата на връщане от събирането.
  3. Деалкохолизираните винени напитки са с 4 пъти по-малко калории. Именно това ги прави перфектни за хората на диета и спортистите. В 100 мл се съдържат едва 24 kcal…
  4. Ползите от традиционното вино остават във напитката и след процеса по премахване на алкохола. А именно – съдържа антиоксиданти, подпомага сърдечно-съдовата дейност, метаболизма и забавя стареенето. Но тук идва и предимството, няма вредно взаимодействие при успореден прием с лекарства и не влияе негативно на имунната система - както всички знаем алкохолът не е от най-добрите приятели на имунитета.
  5. По нещичко за майките и бременните – няма причина да се натажавате докато поглеждате към чашата със сок. Могат да се присъединят към приятелките и да си прекарат също толкова великолепно с чаша безалкохолно вино без да се притесняват за негативни последствия. И само да вметнем, знаехте ли, че и в прясноизцедения портокалов фреш се съдържат 0.2% алкохол?
  6. Кажете сбогом на махмурлука и подпухналото винено лице на следващия ден! Незаивимо дали имате лични или работни срещи ще сте в пълния си блясък. А какво по приятно от това след цяла вечер забавление, да няма и следа?
  7. Уникалните коктейли с безалкохолно вино! Не се чудете и опитайте аперол шприц с безалкохолно пенливо вино и аперол. Дори и при при високите летни температури няма да ви боли глава.

И сега, как да изберем най-доброто безалкохолно вино?

На първо място прочетете внимателно етикета. За уникалния вкус оказват влияние сортът на гроздето и технилогията на отстраняване на алкохола. Определящо е съставът да се състои единствено от деалкохолизирано вино и нищо друго. На пазара съществуват напитки на база безалкохолно вино с добавен гроздов сок – какъвто не трябва да се съдържа нито процент, това е показателно за лошо качество.

Нашите безалкохолни вина се произвеждат единствено от 100% висококачествено вино без добавен гроздов сок. Това допринася за едно автентично изживяване без угризения!

Кликнете тук, за да разгледате асортимента

Назад към блога

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват.