
Все още не сте опитвали деалкохолизирано вино? Звучи ви странно и банално? Това е първичната реакция на всички, които все още не са пробвали тази напитка. Може би звучи учудващо, но е на пазара още от далечната 1908 година. Именно тогава собственика на винарна на брега на река Рейн в Германия – Карл Юнг патентова технологията за производство на безалкохолно вино.
Методът на деалкохолизация се състои в нежно отстраняване на алкохола при ниска температура – около 29 °C чрез вакуум. По този начин всички аромати и вкусове във виното се запазват непроменени заедно с полезните му сътатвки и антиоксиданти. Крайният продукт се състои само от безалкохолно вино без добавени овкусители или гроздов сок за подобряване на вкуса. Алкохолният процент е между 0% и 0.5%.
В цял свят вече има над 100 вида деалкохолизирани вина от над 20 страни.
Питате се защо? Може би защото в нашето забързано ежедневие вече е все по-модерно да се насладиш на чашка безалкохолно вино.
Или пък може и безалкохолно пенливо вино!
А тук са и невероятните 7 предимства на това да консумирате деалкохолизирано вино
- Можете да пиете по време на работа в обедната почивка и никой няма да ви подозира и гледа накриво. Със сигурност работната среща звучи по добре с безалкохолно вино отколкото само със сок и газирани напитки. Прави сме нали?
- Дринк Енд Драйв – няма нужда да мислите кой ще ви кара колата на връщане от събирането.
- Деалкохолизираните винени напитки са с 4 пъти по-малко калории. Именно това ги прави перфектни за хората на диета и спортистите. В 100 мл се съдържат едва 24 kcal…
- Ползите от традиционното вино остават във напитката и след процеса по премахване на алкохола. А именно – съдържа антиоксиданти, подпомага сърдечно-съдовата дейност, метаболизма и забавя стареенето. Но тук идва и предимството, няма вредно взаимодействие при успореден прием с лекарства и не влияе негативно на имунната система - както всички знаем алкохолът не е от най-добрите приятели на имунитета.
- По нещичко за майките и бременните – няма причина да се натажавате докато поглеждате към чашата със сок. Могат да се присъединят към приятелките и да си прекарат също толкова великолепно с чаша безалкохолно вино без да се притесняват за негативни последствия. И само да вметнем, знаехте ли, че и в прясноизцедения портокалов фреш се съдържат 0.2% алкохол?
- Кажете сбогом на махмурлука и подпухналото винено лице на следващия ден! Незаивимо дали имате лични или работни срещи ще сте в пълния си блясък. А какво по приятно от това след цяла вечер забавление, да няма и следа?
- Уникалните коктейли с безалкохолно вино! Не се чудете и опитайте аперол шприц с безалкохолно пенливо вино и аперол. Дори и при при високите летни температури няма да ви боли глава.
И сега, как да изберем най-доброто безалкохолно вино?
На първо място прочетете внимателно етикета. За уникалния вкус оказват влияние сортът на гроздето и технилогията на отстраняване на алкохола. Определящо е съставът да се състои единствено от деалкохолизирано вино и нищо друго. На пазара съществуват напитки на база безалкохолно вино с добавен гроздов сок – какъвто не трябва да се съдържа нито процент, това е показателно за лошо качество.
Нашите безалкохолни вина се произвеждат единствено от 100% висококачествено вино без добавен гроздов сок. Това допринася за едно автентично изживяване без угризения!